Omgeving

Door de prachtige ligging van de camping, kan je een tal van uitstapjes maken, zelfs naar verschillende landen die op relatief korte afstand van de camping zijn te vinden.

Tijdens je vakantie op de camping in Karinthië kan je onder meer bezoeken, bekijken en ervaren:

Cultureel:

Graz
Graz is de tweede stad van Oostenrijk en op ongeveer 45 minuten rijden gelegen vanaf de camping. Naast de authentieke en gezellige binnenstad, vind je er ook de Schlossberg. Op deze berg staan een aantal historische gebouwen en onder de berg vind je een volledig gangenstelsel, waar in de tweede wereldoorlog bijna 60.000 mensen konden verblijven. De Schlossberg is bereikbaar met de lift, een treinkabelbaan of natuurlijk per voet. Het ondergrondse gangenstelsel is zeker een bezoek waard en voor de kinderen rijdt er een ondergrondse trein door het gangenstelsel.

Lipizzaner Paarden in Piber
Rondom het paleis in Piber vind je de thuishaven van de beroemde Lipizzaner paarden. Naast het bewonderen van de paarden kan je een kijkje of rondleiding boeken in het museum en meer te weten komen over dit bijzondere en oude paardenras.

Sportief:

Packer Stausee
Op 10 minuten rijden vanaf de camping vind je de Packer Stausee, een groot stuwmeer die zorgt voor de elektriciteit in de omgeving. Naast zwemmen kan je op de Packer Stausee ook een bootje huren of gaan zeilen.

Mountainbiken
Direct vanaf de camping duik je de bossen en de alpenweiden in voor een prachtige mountainbikeroute. Op korte afstand vind je daarnaast nog een tal van schitterende ATB routes en down-hill parcoursen.

Rotsklimmen
Onder de camping liggen mooie klimrotsen, aan een riviertje en een klein watervalletje. Een mooie plek om te leren klimmen, de begeleiding van het klimmen gebeurd door de instructeurs die werkzaam zijn op de camping.

Wandelroutes
Vanaf de camping lopen zeer veel wandelroutes, van een kort rondje om de Hebalmsee tot en met de lange afstandswandeling de Koralm Kristall trail. Van alpenweides tot en met ruige bossen, voor een ieder wat wils!

Salzstiegl
In de winter een skigebied op 20 minuten rijden, maar in de zomer is er ook genoeg te doen. Zo kan je (leren) trial rijden op een crossmotor en overal allerlei obstakels proberen te rijden. Of met een grote bergstep de berg afsuizen.. Maar je kan hier ook erg mooie wandelingen maken!

Klippitztörl
Op deze berg kan je in de zomer gaan rodelen of gaan klimmen in de klimtuin! Gezekerd aan een ijzeren kabel ga je over en langs de rots, onderweg kom je diverse touwbruggen en passages tegen. De lift is ook in de zomer open, zo kan je met de lift naar boven gaan en daarna een prachtige wandeling naar beneden maken.

Bergbahnen Petzen
Vanuit het dal ga je met de lift omhoog naar bijna 1800 meter. Daarna sta je midden in de Karawanken het woest berggebied tussen Oostenrijk en Slovenië. Hier kan je zowel korte als langere wandelingen maken. En… je kan je mountainbike mee omhoog nemen in de lift, waarna de langste mountainbike downhill trail van Europa kan bedwingen!

Meren
De streek Karinthie staat natuurlijk vooral bekend om haar meren. In de omgeving vind je dan ook de toeristische trekpleisters zoals de Worhter See, Klopeiner See en de Weissensee.

Uitstapjes over de grens

Slovenië
Met ongeveer 45 minuten rijden sta je op de grens met Slovenië en dat is net even anders! Hier kan je onder meer de hoofdstad Ljubljana of het meer van Bled bezoeken, maar ook een mooie wandeling door de Karawanken behoort tot de mogelijkheden.