Koralm Kristtall Trail

De Koralm Kristall Trail is een van de mooiste lange afstandswandeling van Oostenrijk. De route loopt vanaf het Murtal, door Steiermark en Karinthië naar de grens met Slovenië, waar je de Karawanken vindt. De gehele trail heeft een lengte van 85 kilometer. Je wandelt boven de boomgrens op hoogtes tussen de 1.600 en 2.000 meter, waarmee je de gehele trail prachtige uitzichten hebt op de omgeving. Van de Karawanken in Slovenië tot en met de gletsjers van Hohe Tauern, 

De trail is opgedeeld in een viertal etappes, variërend van 7 kilometer t/m 27 kilometer per dag. De lange etappes zijn alleen geschikt om in 1 dag te wandelen, voor geoefende wandelaars. De lange etappes kunnen ook opgesplitst worden in 2 deeletappes, zodat de trail voor iedereen goed te bewandelen is.

Etappe 1 
De eerste etappe loopt van het Murtal naar Pack en heeft een lengte van 27,4 kilometer. Tijdens de route maak je aardig wat hoogtemeters, je gaat 1.258 meter omhoog en weer 1.030 meter naar beneden. Dit maakt de route dan ook relatief zwaar en we raden het alleen aan voor geoefende  wandelaars aan, om de route in 1 dag te lopen. De route kan ook makkelijk worden opgeknipt in 2 etappes, zodat deze voor iedereen wandelaar goed te doen is. De wandeltijd voor de gehele etappe is circa 9 uur.

Etappe 2

Etappe 3

Etappe 4